παρουσίαση αγαπημένων μπλογκ & μπλόγκερ

αγαπημένα blog & blogger | Μέρος 6ο

λεύκωμα με αγαπημένα blog & blogger - μέρος 6ο

Το λεύκωμά μου με αγαπημένα blog & blogger είναι μια προσπάθεια να σας παρουσιάσω με μια διαφορετική προσέγγιση τα δικά μου πιο αγαπημένα blog καθώς και τους blogger που βρίσκονται από πίσω τους.

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο blog ή ποιος blogger βρίσκεται πίσω από την μάσκα;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και μένω στην Αθήνα, με ένα διάλειμμα ενός χρόνου, κατά τον οποίο έζησα στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές. Άλλες φορές θέλω να μείνω εδώ για πάντα, άλλες σε μια πόλη του εξωτερικού και άλλες σε χωριό, σε ένα σπίτι με κήπο όπου θα φυτεύω τα λαχανικά και τα λουλούδια μου και θα μαγειρεύω όλη μέρα πίτες και γλυκά χωρίς ζάχαρη. Εντάξει, θέλω να έχω χρόνο και για βιβλία, πολλά βιβλία, και για ένα σωρό άλλα τώρα που το σκέφτομαι. Είμαι συνήθως κάπως (σε) πολλά πράγματα και μου αρέσει το κάθε τι να το προσεγγίζω ολιστικά, με τα όλα του. Τουλάχιστον πλέον μπορώ κάπως να δώσω και μια άλλη εξήγηση για το όνομά που μου διάλεξαν οι γονείς μου, γιατί κατά τα άλλα η προέλευση του δεν βγάζει πολύ νόημα.

Αρκετά και κανένα, μιας και μου αρέσει να τα ‘επανεξετάζω’ όλα και να ανανεώνομαι. Έχω όμως τα τελευταία χρόνια ένα μότο εκτυπωμένο και κολλημένο κάπου στο σπίτι, που πάντα μου έρχεται στο μυαλό  «When you complain, you make yourself a victim. Leave the situation, change the situation, or accept it. All else is madness.» , του Eckhart Tolle

Πολλά και διάφορα, μικρά και καθημερινά. Μπορεί το οτιδήποτε γύρω μου να μου δημιουργήσει ιδιαίτερους συνειρμούς και να λειτουργήσει εμπνευστικά, ειδικά αν βρίσκομαι σε μια στιγμή που ‘αναζητώ’ κάτι δικό μου και συγκεκριμένο, και είμαι ανοιχτή στα ερεθίσματα.

Οτιδήποτε μεγάλο ή μικρό συνδέεται με τη φύση και την ανθρωπιά. Ακόμη η δημιουργία μέσα από μικρά της καθημερινότητας, που με φέρνουν σε επαφή με την ‘πηγή’ μέσα μας, που εμπεριέχει την αγάπη, την χαρά και ένα σωρό: η άσκηση, η μαγειρική, η γραφή, η επαφή μου με τα παιδιά λόγω δουλειάς, η επικοινωνία με ανθρώπους μέσα από το blog και γενικά, μοιράσματα σαν αυτά κλπ.

Αυτή η ερώτηση με έβαλε σε σκέψεις. Χμ…θα απαντήσω πρακτικά: το κινητό μου. Έχουν υπάρξει μέρες που το έχω απλά ξεχάσει σπίτι και δεν έχω πάθει τίποτα, αλλά γενικά έχω μια σχέση εθισμού μαζί του, παρόλο που αυτό δεν μου πολυαρέσει και προσπαθώ να το έχω αλλιώς στο μυαλό μου.

ή τι κάνεις όταν δεν ασχολείσαι με το blogging

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι παράλληλα με ένα σωρό πράγματα- κάποια από αυτά είναι ότι εργάζομαι σε ένα ιδιωτικό σχολείο στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και ότι παραδίδω μαθήματα σαν φιλόλογος. Σε χρόνο που αφιερώνω στον εαυτό μου, αυτός θα εμπεριέχει σίγουρα άσκηση όπως γιόγκα, βιβλία, ψαξίματα στο διαδίκτυο, μουσική κλπ.

Το blog είναι σαν ένα δεύτερο, ψηφιακό ‘σπιτικό’, ένας χώρος που προσπαθώ να τον γεμίζω με πράγματα που αγαπώ. Αυτά είναι κυρίως ιδέες και συνταγές βασισμένες σε εύκολα και υγιεινά γεύματα και κείμενα όπου όλα όσα με εμπνέουν ή με προβληματίζουν μετουσιώνονται σε κάτι που μπορεί να μοιραστεί με την πρόθεση να λειτουργήσουν ως τροφή για σκέψη.

ερωτήσεις για το λεύκωμα με αγαπημένα blog & blogger

Η ιδέα της δημιουργίας ενός blog γεννήθηκε σε μια ιδιαίτερα ‘σκοτεινή’ περίοδο, που τελικώς λειτούργησε έτσι που επαναπροσδιορίστηκα ολόκληρη με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα να είχα φανταστεί ποτέ. Δεν είχα καθόλου ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα ήθελα να είναι και γενικά μπήκα πολύ άμαθη στον κόσμο του blogging και όλων γύρω από αυτό (social media κλπ.). Ήξερα όμως ότι είχα ανάγκη να εκφραστώ και να μοιραστώ πατώντας σε πράγματα που από παιδί με έκαναν να αισθάνομαι ‘εγώ’ ή ήταν τα χόμπι μου: η γραφή, η επικοινωνία και η μαγειρική. Εξαρχής το είδα σαν μια ευχάριστη διαδικασία και νιώθω απλά ότι το εξελίσσω και με εξελίσσει. Αυτό που μοιράζομαι είναι κυρίως πληροφορίες και ερεθίσματα, δίνοντας βάση στο πώς τρεφόμαστε είτε σωματικά είτε ψυχικά, μιας και θεωρώ την υγιεινή διατροφή και την πνευματική άσκηση τις βάσεις για το ‘χτίσιμο’  μιας πιο ισορροπημένης ζωής. Ως τώρα έχω κερδίσει πάρα μα πάρα πολλά πράγματα, κυρίως κρατώ τις υπέροχες γνωριμίες που έχω κάνει.

δημιουργικό, φωτεινό, εμπνευστικό

Τι θα πρότεινες/τι έχεις να πεις σε κάποιον που ενδιαφέρεται για…  οτιδήποτε επιλέξει να ασχοληθεί, είτε επαγγελματικά είτε σαν χόμπι: 

Η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη για οτιδήποτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να στερείται η χαρά από ό,τι κάνουμε. Άλλωστε αν δεν υπάρχει χαρά, δεν τροφοδοτείται η δημιουργία και η έμπνευση. Και αν υπάρχει δημιουργία και έμπνευση αλλά όχι σκληρή δουλειά, το αποτέλεσμα δεν έρχεται. Ισορροπία.

Ο κόσμος ασχολείται πολύ λιγότερο με το να σε κρίνει από όσο πιστεύεις.

απ: Οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει

ντάουν: Έχω ένα ταλέντο στο να μου ασκώ αυτοκριτική με τρόπο που με μπλοκάρω-έτσι απλά, χαριτωμένα και εθελοντικά!

Να ‘κολλάω’ λιγότερο στο πώς θα φανεί κάτι που θα κάνω και να απελευθερώνομαι παραπάνω όσον αφορά αυτό που θέλω να κάνω ή να πω μέσα από το blog

Πράγματα πάνω στα οποία δουλεύω τώρα (και δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη, αλλά ανυπομονώ να έρθει εκείνη η στιγμή!)

Αχ δεν έχω ιδέα, δεν είναι το είδος της ερώτησης που μπορώ να απαντήσω χαχα… ας αναφέρω όμως αυτήν την ανάρτηση, απλά και μόνο γιατί είναι ίσως πιο πρακτικό και μπορεί να αφήσει σε κάποιον κάτι που το έχει ανάγκη

Αν είχε εφευρεθεί η τηλεμεταφορά για υλικά θα μας μαγείρευα κατιτίς, αλλά για την ώρα θα αρκεστώ στην τηλεμεταφορά θετικής ενέργειας (τι; Αυτό υπάρχει!)

Χωρίς συγκεκριμένο λόγο!

Είμαι η Πόλα

ή αλλιώς

theeudemonia-logo

theeudemonia

ινσταγκραμ: @theeudemonia

φέισμπουκ: The eudemonia

ιστότοπος: www.theeudemonia.com

2 Comments

 1. Καλημέρα Ιωάννα.
  Διάβασα την ανάρτησή σου και πήγα να γνωρίσω την Πόλα.
  Είναι σίγουρη ότι θα βρω πολλά και καλά πράγματα στο μπλογκ της.
  Πολύ ωραία η ιδέα σου να παρουσιάζεις τα αγαπημένα σου μπλογκ.
  Καλό φθινόπωρο και φιλάκια πολλά.

  • iwanna says

   Ρένα, πολύ χαίρομαι που σου αρέσει η ιδέα του λευκώματος και που θέλεις να γνωρίσεις την Πόλα 🙂 Είμαι σίγουρη πως θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα στο blog της! <3 <3 <3

Comments are closed.