CAL

Mystery CAL | ένα ομαδικό πρότζεκτ-παιχνίδι με βελονάκι & σασπένς

mystery cal - πρότζεκτ

Βελονάκι και σασπένς γίνεται; Γίνεται! Και αν συνδυάζονται για να γίνουν ένα ομαδικό παιχνίδι, ακόμη καλύτερα – ξέρετε εξάλλου πόσο μου αρέσουν τα παιχνίδια 😉 Από τη στιγμή που διάβασα γι’ αυτό, ήθελα οπωσδήποτε να το μοιραστούμε, να παίξουμε παρέα και να διασκεδάσουμε! Σας καλωσορίζω λοιπόν στο (πρώτο μου) Mystery CAL, στο πρώτο μου πρότζεκτ βελονάκι και σασπένς! Ελπίζω να περάσουμε όμορφα!

Τι είναι αυτό; 

Τα CAL είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό και σε ξενόγλωσσα sites. CAL είναι το ακρωνύμιο για Crochet Along και ενδεχομένως θα το έχετε δει πολλές φορές. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω έναν ελληνικό όρο, οπότε θα το αφήσω ως έχει.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρότζεκτ όπου όσοι συμμετέχουμε πλέκουμε ταυτόχρονα το ίδιο αντικείμενο με βάση ένα συγκεκριμένο πατρόν που μοιράζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. [Μου αρέσει πολύ η σκέψη πως άνθρωποι, που μπορεί να μη γνωρίζονται προσωπικά, συνδέονται μεταξύ τους μέσα από την αγάπη τους για το ίδιο αντικείμενο και δουλεύοντας πάνω στο ίδιο θέμα!] Μπορεί να αφορά κουβέρτες μέχρι και amigurumi. Όρεξη να έχετε!

Η διαφορά του Mystery CAL από το κλασικό CAL είναι, πως στο Mystery CAL (το λέει και το «mystery») δεν γνωρίζουμε το τελικό αντικείμενο που πλέκουμε. Θα χρειαστεί δηλαδή να περιμένουμε μέχρι το τέλος για να γίνουν τα «αποκαλυπτήρια».

Και… επειδή γενικά μου αρέσουν τα μυστήρια και οι εκπλήξεις με ιντριγκάρει πολύ αυτή η ιδέα 🙂  Τι λέτε, έχετε διάθεση για λίγο παιχνίδι;

Πώς θα γίνει; 

Κάθε Δευτέρα θα ανεβαίνει εδώ στο blog ένα ή περισσότερα πατρόν που θα αποτελούν τμήμα ενός συνόλου (αλλιώς και «στοιχεία»). Αυτό σημαίνει πως, για να μάθουμε τι πλέκουμε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία ανάρτηση. Το Mystery Cal θα διαρκέσει από: 10 Ιουνίου – 1 Ιουλίου.

Σε κάθε ανάρτηση θα σας γράφω τι θα χρειαστούμε για το συγκεκριμένο τμήμα του πατρόν καθώς και σχετικές συντομογραφίες, ενώ θα υπάρχουν και φωτογραφίες.

Κάθε τμήμα του πατρόν θα είναι γραμμένο με ελληνικούς όρους. Αν δυσκολεύεστε με τους ελληνικούς όρους, μπορείτε να ανατρέξετε και στην ορολογία σε πέντε γλώσσες. Επίσης, θα υπάρχει και ξεχωριστή ανάρτηση στα αγγλικά με τις αντίστοιχες ορολογίες σε αγγλικά US.

Αυτό που μπορώ να μαρτυρήσω από τώρα (και μάλλον θα το καταλάβετε από τα υλικά που θα χρειαστούμε) είναι πως το τελικό αντικείμενο θα είναι ένα amigurumi! Θα είναι ένα εύκολο πρότζεκτ, οπότε, αν δεν έχετε ξαναπλέξει amigurumi, δεν πειράζει, ευκαιρία να μάθετε 😉

Αν τώρα δε σας αρέσουν τα μυστήρια όσο εμένα, μπορείτε να περιμένετε μέχρι το τέλος και να το πλέξετε μια και έξω.

Για να μην ξεχαστείτε, θα σας ενημερώνω και με ανάρτηση στο Instagram αλλά και στο Facebook, οπότε μείνετε συντονισμένοι και εκεί, αν σας βολεύει περισσότερο.

Για να μοιραζόμαστε αυτά που φτιάχνουμε (αλλά και τις προβλέψεις μας), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το #iwannamysterycal.

Για το πατρόν

Το αντικείμενο που θα πλέξουμε βασίζεται σε ένα πατρόν που έφτιαξα για αυτόν τον σκοπό. Το έχω δουλέψει εδώ και αρκετές μέρες πλέκοντας, ξηλώνοντας και ξαναπλέκοντας από την αρχή, προσπαθώντας για κάτι χαριτωμένο. Αυτά! Περισσότερα δε θα πω, μόνο πως ελπίζω να σας αρέσει!

Τι θα χρειαστούμε

Κατ’ αρχήν καλή διάθεση και υπομονή! Αυτό το πρότζεκτ το σκέφτομαι σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι (όπου θα γνωριστούμε και λίγο καλύτερα) και θα ήθελα να το δείτε και εσείς με αυτόν τον τρόπο 😉

– βαμβακερό νήμα (ή όποιο άλλο νήμα προτιμάμε) Προτάσεις για χρώματα:
  • Χρώμα Α (κύριο χρώμα): οποιοδήποτε «χαρούμενο» χρώμα ή λευκό ή μπεζ ή γκρι (όχι σκούρο) – Διαλέξτε ένα (εγώ χρειάστηκα λιγότερο από 1 κουβάρι 50 γρ – 125μ.)
  • Χρώμα Β: πορτοκαλί (δε θα χρειαστεί πολύ). Αν έχετε επιλέξει πορτοκαλί ως το κύριο χρώμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά ανοιχτό πορτοκαλί ή κίτρινο
  • Χρώμα Γ: γκρι ανοιχτό (και εδώ: δε θα χρειαστεί πολύ)
  • Επίσης λίγο από: γκρι σκούρο και μαύρο

– βελονάκι αντίστοιχο του νήματος που χρησιμοποιούμε (εγώ χρησιμοποίησα 3mm)

– ψαλιδάκι

– κλωστούλα ή stitch marker γιατί θα πλέκουμε σε συνεχόμενους γύρους / σπείρα

– βελόνα νήματος

– καρφίτσες

– απαλό υλικό για γέμιση (καλό θα ήταν να είναι υποαλλεργικό)

Έτοιμοι; Οπλιστείτε με υπομονή, διαλέξτε νήματα και ετοιμάστε τα βελονάκια σας. Θα τα πούμε τη Δευτέρα!

Καλό πλέξιμο και… καλή διασκέδαση 😉

Mystery Cal | Μέρος 1ο

Mystery Cal | Μέρος 2o

Mystery Cal | Μέρος 3ο

Mystery Cal | Μέρος 4ο

Mystery Cal | Bonus

2 Comments

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση, θα περιμένω να δω το αποτέλεσμα.
    Τέτοιες προσκλήσεις γίνονται κσι στο πατσγουορκ και σε άλλες δημιουργίες.
    Στο φβ και στο Instagram σε παρακολουθούσα.
    Στο μπλογκ δεν θυμάμαι αν έχω ξανάρθει, αλλά τώρα θα έρχομαι.
    Θα χαρω να περάσεις κι από τη γειτονιά μου.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    • iwanna says

      Χαίρομαι που σου αρέσει, Ρένα! Ναι, γίνονται πολλά τέτοια πρότζεκτ, μου αρέσουν πολύ και γι’ αυτό και είπα να κάνουμε και εδώ ένα 🙂 Έχεις περάσει από το μπλογκ και φυσικά και περνάω από τη γειτονιά σου 😉 Φιλιά <3

Comments are closed.