παρουσίαση αγαπημένων μπλογκ & μπλόγκερ

αγαπημένα blog & blogger | Μέρος 4ο

λεύκωμα με αγαπημένα blog & blogger - μέρος 4ο

Το λεύκωμά μου με αγαπημένα blog & blogger είναι μια προσπάθεια να σας παρουσιάσω με μια διαφορετική προσέγγιση τα δικά μου πιο αγαπημένα blog καθώς και τους blogger που βρίσκονται από πίσω τους.

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο blog ή ποιος blogger βρίσκεται πίσω από την μάσκα;

Βάζω τη διάφανη μάσκα και βγαίνω!

Είμαι μαμούνι (ή μαϊμούδι όπως με λέει η κόρη μου) και δεν μπορώ να σταθώ χωρίς να φτιάχνω κάτι ούτε λεπτό! Προφανώς δεν μου διέγνωσαν τη διαταραχή αυτή από νωρίς και πια με θεωρούν φυσιολογική 😉

Always making something even if it’s just making fun of myself!

Η φύση, η κόρη μου, οι μυρωδιές και οι αναμνήσεις.

Να δίνω αυτά που φτιάχνω σε ανθρώπους που τα εκτιμούν. Το ότι μπορώ να αγκαλιάσω την κόρη μου και τον άντρα μου. Το ότι παρόλο που δεν βλέπω τους φίλους μου όσο συχνά θα ήθελα, είμαστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο και πάντα αγαπημένοι. Τα ντολμαδάκια και ένα καλά μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Ένα όμορφο σχόλιο στο blog.

Πέρα από τους δικούς μου ανθρώπους, δεν μπορώ να αποχωριστώ το τσάι μου, τα εργαλεία μου (βελόνες/βελονάκια/ψαλίδια/νήματα) και τα βιβλία μου!

ή τι κάνεις όταν δεν ασχολείσαι με το blogging

Τα τελευταία τρία χρόνια το blogging έχει μπει σε τέταρτη μοίρα μετά τον άντρα μου, την κόρη μου και τον εαυτό μου. Οπότε, όταν δεν ασχολούμαι με το blog, κάνω ό,τι κάνει κάθε εργαζόμενη σύζυγος και μαμά, δηλαδή τα πάντα όλα! Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο όμως, είναι ο χρόνος με το παιδί είτε στη φύση είτε στο σπίτι όπου μας βρίσκεις αγκαλιά με ένα βιβλίο ή κάνοντας χειροτεχνίες!

Το blog ξεκίνησε ως craft blog αλλά έχει εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό.

Θα το έλεγα multi-niche γιατί είμαι ένας πολύ περίπλοκος άνθρωπος με πάρα πολλά ενδιαφέροντα και αγάπες που όμως όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία. Έτσι, εκτός από τις κατασκευές, τα πλεκτά και τα tutorial ανακύκλωσης, δημιουργώ υγιεινές συνταγές και γλυκά χωρίς ζάχαρη, γράφω για τα ταξίδια μας και τα αγαπημένα μας βιβλία δημιουργώντας αναμνήσεις, για τις τάσεις στη διακόσμηση δημιουργώντας ιδέες, για τη μητρότητα δημιουργώντας περιεχόμενο που ίσως βοηθήσει κάποια άλλη μαμά, για την οικολογία δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό και απαλλαγμένο από τις βλαβερές χημικές ουσίες περιβάλλον και για τα αγαπημένα μας προϊόντα δημιουργώντας οδηγούς δώρων.

Το πιο σημαντικό που θα ήθελα να μείνει σε όποιον επισκέπτεται το blog είναι η ειλικρίνεια με την οποία γράφω. Ό,τι φτιάχνω και δημιουργώ, ό,τι μαγειρεύω και ό,τι προϊόν αναφέρω, είναι επειδή το χρειάστηκα πρώτα εγώ για εμένα ή και την οικογένειά μου. Δεν είναι απλά δημιουργημένο για να φτάσω τον αριθμό των λέξεων που θέλει το google, ούτε για να μην ξεφύγω από το «πρόγραμμα αναρτήσεων» στο blog.

ερωτήσεις για το λεύκωμα με αγαπημένα blog & blogger

Ασχολήθηκα με το blogging αρχικά γιατί μου άρεσε να μοιράζομαι αυτά που φτιάχνω και να δίνω οδηγίες για να τα φτιάξουν και οι άλλοι.

Νομίζω ότι είναι αρκετά φιλάρεσκο να δείχνεις τι φτιάχνεις, τι μαγειρεύεις και πού ταξιδεύεις και παραδέχομαι ότι ένα μεγάλο μέρος είναι και η αποδοχή.

Όμως αυτό που πραγματικά με ευχαριστεί είναι όταν πετυχαίνω να περιγράψω μία διαδικασία με τρόπο κατανοητό και όταν βλέπω τις δημιουργίες αυτών που έχουν ακολουθήσει τα πατρόν και τις οδηγίες μου.

Τα περισσότερα άρθρα που γράφω τελευταία είναι αποτέλεσμα έρευνας πολλών εβδομάδων και είμαι περήφανη που μπορώ να γράφω ποιοτικό περιεχόμενο το οποίο θα φανεί χρήσιμο σε κάποιον εκεί έξω.

Αυτό που με δυσκολεύει είναι η διαδικασία της προβολής των άρθρων γιατί πλέον δεν είναι κάτι που συμβαίνει όσο οργανικά θα ήθελα. Και είναι λογικό φυσικά με τόση μεγάλη ποσότητα πληροφορίας εκεί έξω. Πλέον το έχω αφήσει στην τύχη του και όποιος το διαβάσει, το διάβασε. Προτιμώ τον λίγο χρόνο που έχω να τον διαθέσω σε νέο άρθρο παρά στην προβολή του παλιού.

Αυτοσαρκαστικό, Πολυεπίπεδο, Μοναδικό (μα πόσο ψώνιο πια;)

Τι θα πρότεινες/τι έχεις να πεις σε κάποιον που ενδιαφέρεται για… craft blog:

Φτιάξε πράγματα που χρειάζεσαι! Μόνο! Μην πέφτεις στην παγίδα των trends, θα χάσεις το νόημα 🙂

Θα ήθελα να ήξερα ακόμα μία γλώσσα προγραμματισμού για να μου έρθει πιο εύκολο το κομμάτι του κώδικα, χαχαχα!

απ: Όταν φτιάχνω κάτι για την κόρη μου και μου λέει «Μπράβο μαμά», τότε ξέρω ότι θα είναι μια πετυχημένη ανάρτηση!

ντάουν: Όταν δέχομαι hate mail σχετικά με κάτι που έγραψα. Ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά, αλλά είναι κάτι που με αναστατώνει…

Φτιάχνω πράγματα γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς!

Αρνούμαι να αγοράσω πράγματα που μπορώ να φτιάξω ανακυκλώνοντας αυτά που έχω. Αυτό λοιπόν για να μεταφερθεί στο blog θέλει συνθήκες και χρόνο. Θέλει δηλαδή να συνδυάσεις την έμπνευση με τη συνθήκη του καλού καιρού για να βγουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Αυτό όμως, όταν θέλεις επίσης να μη χάσεις χρόνο από τη ζωή του παιδιού σου και του άντρα σου, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ισορροπίας.

Συνήθως αυτό που γίνεται είναι οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής να είναι τραβηγμένες την ώρα που κοιμάται η μικρή. Οπότε, είναι τραβηγμένες μέσα στο σπίτι και όχι ιδιαίτερα καλές. Η φωτογραφία του τελειωμένου αντικειμένου είναι κάπως καλύτερη, αφού την έχω τραβήξει το πρωί πριν φύγω για δουλειά και πετύχω καλό φως. Υπάρχουν πάρα πολλές κατασκευές που έχω κάνει για τη μικρή και δεν έχω ανεβάσει στο blog γιατί δεν έχω προλάβει να τις φωτογραφίσω. Ίσως όταν μεγαλώσει λίγο…

Ωχ, μη μου κάνεις τέτοια, δεν έχω πιο δύσκολο! Έχω πολλά αγαπημένα αλλά άντε, θα περιοριστώ! Πριν την κόρη μου το πιο αγαπημένο μου ήταν η στολή του Πάπα που έφτιαξα για τον άντρα μου. Περάσαμε τόσο καλά εκείνη τη μέρα που θα τη θυμάμαι για πάντα! Μετά την κόρη μου, πιο αγαπημένο μάλλον είναι οι παιδικές μπομπονιέρες που έπλεξα για τη βάπτισή της. Έγιναν ανάρπαστες (ανερυθρίαστα τα λέω η ρουφιάνα!) από τους μικρούς μας καλεσμένους!

Μα δεν μπορώ βρε συ να ξεχωρίσω μία, είμαι μεγάλο ψώνιο δεν είπαμε;

Αν θες πατρόν για βελονάκι διάβασε αυτή: samurai-s-wisdom-shawl-crochet-pattern

Αν θες να μάθεις το πιο αγαπημένο μου παιδικό βιβλίο διάβασε αυτή: to-kounelaki-akouge-emeis

Και αν θες να μάθεις πως μπορείς να αποφύγεις τα βλαβερά χημικά για το μωρό σου πρέπει να διαβάσεις αυτή: 5-steps-to-safe-and-natural-baby

Εύχομαι υγεία και ξεκάθαρο μυαλό για να μπορούμε να διακρίνουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα!

Γιατί είμαι control freak και δεν μπορώ με τίποτα να αφήσω τον έλεγχο σε κάποιον άλλο!

Μάρω η Akamatra

www.akamatra.com

www.instagram.com/akamatra

www.facebook.com/akamatracraft

www.pinterest.com/akamatra

8 Comments

    • iwanna says

      Ναι, δεν είναι; 🙂

    • Πω πω Αριάδνη μου!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

  1. Ιωάννα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη τιμή να με φιλοξενήσεις στο λεύκωμά σου! Σου εύχομαι ότι καλύτερο γιατί το αξίζεις!

    • iwanna says

      Εγώ σε ευχαριστώ <3 που δέχτηκες να γράψεις στο λεύκωμά μου και για τα καλά σου λόγια 🙂

  2. Γιαννάκο πολύ χαίρομαι που συνεχίζεται αυτό το υπέροχο ταξίδι που ξεκίνησες! Αυτή η όμορφη έμπνευση!
    Η Akamatra Μάρω δε, μόνο ακαμάτρα δεν είναι, τι να λέμε… 😉
    Τα φιλιά μου,
    Ηλέκτρα

  3. Υπέροχη ανάρτηση Ιωάννα μου.
    Πολύ μου άρεσαν όλα όσα έγραψε η Ακαμάτρα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    • iwanna says

      Ευχαριστούμε Ρένα 😀 Και εσύ να περνάς και να είσαι καλά <3

Comments are closed.