Σοκολάτα & Αλάτι
Leave a comment

κέικ βύσσινο με φουντούκια & σοκολάτα

κέικ βύσσινο με φουντούκια & σοκολάτα

Μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις & συνήθειες από τότε που ζούσα στη Γερμανία, ήταν το καθιερωμένο καφέ & γλυκό τις Κυριακές τα απογεύματα. Αφού τελειώναμε με το φαγητό, και εφόσον το επέτρεπε ο καιρός, πηγαίναμε έναν ωραίο περίπατο που κατέληγε σχεδόν πάντα στο ζαχαροπλαστείο του χωριού για να προμηθευτούμε το αγαπημένο μας γλυκό. Μαζί με ένα φλιτζάνι καφέ τα απολαμβάναμε με την ησυχία μας στο σπίτι. Ίσως γι’ αυτό ακόμη και σήμερα θέλω το γλυκάκι μου μαζί με τον καφέ 🙂 Και έτσι, όποτε μπορώ φροντίζω να έχω γλυκό στο σπίτι τα Σαββατοκύριακα. Σήμερα μου ήρθε η όρεξη για ένα ξινόγλυκο κέικ, που μας αρέσει πολύ και ιδιαίτερα στο γιο μου: κέικ βύσσινο με φουντούκια & σοκολάτα!

Αυτό το κέικ βύσσινο φτιάχνεται πολύ εύκολα & γρήγορα και η συνταγή είναι τόσο παλιά, που φοβάμαι πως δε θυμάμαι πια από πού την έχω.

Κέικ βύσσινο με φουντούκια & σοκολάτα

Υλικά

– 250 γρ. ζάχαρη

– 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

– 4 αυγά

– 125 γρ. αλεύρι

– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

– κανέλα, 1 κουτ. γλ. (προαιρετικό)

– 125 γρ. φουντούκια (αλεσμένα στο μούλτι)

– 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (τριμμένη, έτοιμες νιφάδες ή λιωμένη σε μπεν μαρί). *Αν λιώσουμε τη σοκολάτα, θα περιμένουμε λίγο να κρυώσει πριν την προσθέσουμε στη ζύμη μας. Επίσης, θα αφήσουμε το κέικ περισσότερη ώρα να κρυώσει. Θα είναι λίγο πιο υγρό.

– 1 βάζο βύσσινα, χωρίς κουκούτσια (κομπόστα, από το σούπερ μάρκετ), όχι μαρμελάδα

– λίγη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

– Σε ένα μπολ βάζουμε αρχικά τη ζάχαρη με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα βύσσινα.

– Αφού ετοιμαστεί η ζύμη, τη βάζουμε σε φόρμα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα (εγώ χρησιμοποιώ συνήθως μια στρόγγυλη φόρμα διαμέτρου 26 ή 28 εκ.). Προσθέτουμε τα βύσσινα ομοιόμορφα στην επιφάνεια (δεν τα βυθίζουμε στη ζύμη).

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, αναλόγως το φούρνο μας.

– Αφήνουμε να κρυώσει και, εφόσον θέλουμε, πασπαλίζουμε το κέικ βύσσινο με λίγη ζάχαρη άχνη.

Καλή μας όρεξη!

Αν σου αρέσουν και εσένα τα γλυκά που φτιάχνονται γρήγορα & εύκολα, σου προτείνω επίσης τη μηλόπιτα της Μαριάννας & τις κρέπες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *