Σοκολάτα & Αλάτι

εύκολη συνταγή για κρέπες

κρέπες

Κρέπες… μια λιχουδιά για όλες τις ώρες! Είτε έχουμε στο σπίτι ένα τσούρμο παιδιά που –ως συνήθως- πεινάνε, είτε θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι διαφορετικό για πρωινό, είτε ήρθε ξαφνικά παρέα στο σπίτι και δεν έχουμε τίποτα για κέρασμα, είτε απλώς μας ήρθε να φάμε κάτι γλυκό και μας τελείωσε η σοκολάτα γιατί δεν μπορέσαμε χθες να συγκρατηθούμε και τη φάγαμε ολόκληρη: πάντα είναι μια καλή ώρα για κρέπες.

Εύκολες στην παρασκευή με υλικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι, μπορούμε να τις ετοιμάσουμε σε λίγα λεπτά και να τις φτιάξουμε αμέσως ή να βάλουμε το μίγμα στο ψυγείο, έτοιμο για το επόμενο πρωί. Γλυκές ή αλμυρές, εσείς αποφασίζετε…

Αυτήν τη συνταγή την κάνω χρόνια και δε θυμάμαι πια από πού την πήρα. Είναι εύκολη, απλή, γρήγορη και νόστιμη. Ό,τι πρέπει δηλαδή για μένα…

Υλικά για περίπου 9 μικρές κρέπες:

(συνταγή 1-1-1 για να τη θυμόμαστε πιο εύκολα)

– 1 φλιτζάνι αλεύρι

– 1 φλιτζάνι γάλα

– λίγο αλάτι

– 1 αυγό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αναδευτήρα το αλεύρι και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αυγό. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους. Έτοιμο!

*Πειραματίστε με τις ποσότητες (γάλα & αλεύρι) αν τις θέλετε πιο υγρές ή πιο σφιχτές.

Κλείνουμε με καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο ή αν θέλουμε να τις μαγειρέψουμε αμέσως, λαδώνουμε ελάχιστα (!) ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε με μια μεσαία κουτάλα 1 δόση από το μίγμα. Στριφογυρίζουμε το τηγάνι ώστε το μίγμα να καλύψει όλη την επιφάνειά του. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να πήξει το μίγμα και να μην είναι πια υγρό. Καταλαβαίνουμε πως η κρέπα είναι έτοιμη, όταν μπορούμε να την ξεκολλήσουμε εύκολα από το τηγάνι. Τότε την γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα, περιμένουμε λιγάκι να πήξει και η άλλη πλευρά και τη βγάζουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα. Οι κρέπες γίνονται πολύ γρήγορα, γι’ αυτό προσέχουμε να μη μας καούν!

Σκέτες ή με την επικάλυψη της αρεσκείας μας, τυλίγουμε και… καλή όρεξη! Γιαμ!