δώρα

δώρα

Δώρα! Τι καλύτερο από το να δείξεις σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο “Κοίτα, σε σκέφτηκα. Σημαίνεις πολλά για μένα!”

Μου αρέσει να κάνω δώρα, να παρακολουθώ τις αντιδράσεις, να ξαφνιάζω με κάτι αυθόρμητο. Μου δίνει χαρά να σκέφτομαι, να ψάχνω για ιδέες, να αφιερώνω χρόνο και αγάπη στο άτομο που γιορτάζει ή και όχι, γιατί τα δώρα δε χρειάζεται να χαρίζονται μόνο σε τέτοιου είδους περιστάσεις. Μπορεί να είναι αυθόρμητα, μπορεί να είναι ένα δείπνο, το αγαπημένο του γλυκό, μια έξοδος, ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι με μια ταινία και ποπ-κορν, 200 φιλιά προς εξαργύρωση (δώρο της κόρης μου στον μπαμπά της) ή απλά μια σοκολάτα.

Όχι πως σνομπάρω τα αγορασμένα δώρα. Αλλά και εκεί, θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο. Να σκεφτώ τι αρέσει σε αυτόν ή σε αυτήν –και όχι σε μένα- να το ψάξω λίγο παραπάνω, να ρωτήσω, να μάθω ποιο βιβλίο ή ποιο επιτραπέζιο θα ήθελε, τι θα χρειαζόταν.

Το καλύτερο δώρο για μένα είναι αυτό που θα δείξει πως νοιάστηκες και δεν ήθελες απλώς να… βγεις από την υποχρέωση. Αυτό φυσικά σημαίνει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον παραλήπτη του, στις προτιμήσεις του, στα ενδιαφέροντά του.

Εδώ θέλω να σταθώ στα χειροποίητα δώρα, σε αυτά που από μόνα τους δείχνουν όλη την αγάπη σου, γιατί αφιέρωσες σκέψη, χρόνο και κόπο. Προτάσεις απλές που δε χρειάζονται πτυχίο σχολής καλών τεχνών ή master στο diy.

Τώρα, μπορεί να νομίζετε πως δεν πιάνουν τα χέρια σας –μύθος. Και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία. Ποτέ δεν ξέρεις για τι είσαι ικανός αν δεν το δοκιμάσεις. Έτσι κι αλλιώς, η προσπάθεια μετράει. Τι κι αν δε βγήκε τέλειο. Η σκέψη και ο χρόνος που αφιέρωσες, ο κόπος που έκανες: Όλα αυτά μαζί δείχνουν την αγάπη σου. Το καλύτερο δώρο!

2 Comments

  1. Μαρία Πεδουλάκη says

    super!!

Comments are closed.