ΒεLovάκι, σχέδια

κρεμαστό καλαθάκι για καλύτερη οργάνωση

κρεμαστό καλαθάκι για καλύτερη οργάνωση

Οργανωνόμαστε διασκεδάζοντας: πλέκουμε κρεμαστό καλαθάκι.

Σεπτέμβρης μπήκε, σχολεία ξεκινάνε, επιστροφή στην καθημερινότητα: καιρός να οργανωθούμε!

Αυτό θα σκέφτηκε και το ντουλαπάκι ή in my closet και μας ανέθεσε για την 8η αποστολή του καλοκαιρινού μαραθωνίου δημιουργικότητας να κάνουμε κάτι σχετικά.

Τέλειο timing, σκέφτηκα, γιατί ο Σεπτέμβριος (μαζί με τον Ιανουάριο) είναι οι μήνες που με πιάνουν κάτι τέτοιες ορέξεις για οργάνωση και γιατί έχω και διάφορες εκκρεμότητες σχετικά. Από ένα bullet journal που θέλω να φτιάξω από την αρχή του καλοκαιριού, ώστε να οργανώσω καλύτερα το χρόνο μου, μέχρι κάποιες ανακατατάξεις στον «χώρο δημιουργίας» μου, για καλύτερη εποπτεία! (Είμαι από αυτούς, που άμα δεν ξέρουν πού βρίσκεται τι, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε οτιδήποτε άλλο!) Επίσης περιμένουν στη σειρά και άλλα… project, από την αναδιοργάνωση των ντουλαπιών μέχρι και ένα γενικό ξεκαθάρισμα.

Οπότε τέθηκε το εύλογο ερώτημα: από πού να ξεκινήσω; Και η απάντηση: σκέτος πανικός! Να πλέξω καλαθάκια για τα συρτάρια μου; Να κάνω ένα πριν & μετά με τις ντουλάπες/γραφείο/σπίτι; Να πιάσω το bullet journal (που ανυπομονώ τόσο πολύ να φτιάξω); Να πλέξω εκείνον τον «σακουλοσυλλέκτη» ή να φτιάξω μολυβοθήκες για τους καινούργιους (υπέροχους) μαρκαδόρους μου; Ή μήπως εκείνο τα κρεμαστό καλαθάκι για τα μικροπράγματα που χρειάζομαι για το «γραφειάκι» μου;

Τελικά κατέληξα και ευτυχώς εγκαίρως: για την 8η αποστολή, ένα bullet journal (προσεχώς περισσότερα) και κρεμαστό καλαθάκι για τα μικροπράγματα!

Κρεμαστό καλαθάκι για μικροπράγματα

Εκτός από τα απλά καλαθάκια, μια καλή επιλογή για να συμμαζέψουμε & να οργανώσουμε μικροπράγματα είναι και τα κρεμαστά καλαθάκια! Γίνονται πολύ εύκολα και κυρίως, μπορούμε να τα φτιάξουμε όπως και σε όποιο μέγεθος θέλουμε. Να τα δούμε;

κρεμαστό καλαθάκι για καλύτερη οργάνωση

Θα χρειαστούμε:

– μαλλί (προσωπικά μου αρέσει το βαμβακερό επειδή κρέμεται όμορφα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο μαλακό μαλλάκι θέλετε.) Εγώ χρησιμοποίησα βαμβακερό: 50 γρ / 85 μ.

– αντίστοιχο βελονάκι με το μαλλάκι σας. Για το δικό μου μαλλάκι χρησιμοποίησα βελονάκι νούμερο 5.

– ψαλίδι

– δείκτης: stitch marker ή κλωστούλα (για να μαρκάρουμε την αρχή κάθε γύρου. Θα πλέξουμε σε συνεχόμενους γύρους για να αποφύγουμε τις ενώσεις.)

Κατασκευή

Το κρεμαστό καλαθάκι πλέκεται όπως και το απλό καλαθάκι, με τη διαφορά πως

– δεν χρειάζεται να φτιάξουμε «ακμή» μεταξύ βάσης – πλευράς και

– πλέκουμε μόνο 1 χερούλι

Για το ανοιχτόχρωμο καλαθάκι:

Ξεκινάμε πλέκοντας έναν επίπεδο κύκλο με όποια πλέξη θέλουμε και στο μέγεθος που θέλουμε. Εγώ ξεκίνησα με 6 αργ μέσα σε μαγικό κύκλο, έπλεξα 7 γύρους με άρριχτα γαϊτανάκια [αργ] (περίπου 8 εκ.) για τη βάση και στη συνέχεια γύρισα σε μπδ μέχρι το γύρο που ξεκίνησα το χερούλι, όπου ξαναγύρισα σε αργ.

Όταν τελειώσουμε με τη βάση, συνεχίζουμε κανονικά χωρίς να κάνουμε πια αυξήσεις, δηλ. ο τελικός μας αριθμός πόντων είναι αυτός που πλέξαμε στον τελευταίο γύρο της βάσης. Στο τέλος κάθε γύρου δεν ξεχνάμε να τοποθετούμε το δείκτη μας (stitch marker ή κλωστούλα).

Αφού φτάσουμε στο ύψος που θέλουμε, προσθέτουμε το χερούλι*:

δείκτης | αρχή γύρου: 1 αργ (πχ) | 16 γαϊτανάκια στον αέρα (γσα) | αργ στον 4ο πόντο (αφήνουμε δηλαδή 3 πόντους κενούς | αργ μέχρι το τέλος του γύρου | δείκτης

επόμενος γύρος:

αργ | 20 αργ γύρω από την αλυσίδα των γσα που κάναμε στον προηγούμενο γύρο | αργ μέχρι το τέλος του γύρου | δείκτης

επόμενος γύρος:

αργ σε κάθε αργ του προηγούμενου γύρου.

* μπορούμε να προσαρμόσουμε τον αριθμό των γσα και των αργ που πλέκουμε γύρω από την αλυσίδα των γσα αναλόγως το μαλλί & το βελονάκι μας, ώστε να κάνουμε το χερούλι μας πιο μακρύ ή κοντό, πιο στενό ή πιο φαρδύ.

τελείωμα:

βουβό γαϊτανάκι σε κάθε πόντο του γύρου.

Ασφαλίζουμε τις κλωστές. Έτοιμο!

Καλό πλέξιμο!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες ιδέες για οργάνωση, δείτε και το πώς πλέκουμε καλύμματα για γυάλινα βαζάκια, τα οποία το καλοκαίρι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως φαναράκια και τον υπόλοιπο χρόνο ως μολυβοθήκες, κουταλοθήκες κλπ.

κρεμαστό καλαθάκι για καλύτερη οργάνωση

* Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και ξοδεύω πολύ χρόνο και κόπο για να μπορέσω να το μοιραστώ μαζί σας όσο γίνεται πιο αναλυτικά και με πολλές φωτογραφίες. Γι’ αυτό επιτρέψτε μου να προσθέσω, πως:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή και να αναδημοσιεύσετε αυτό το πατρόν με σχετική αναφορά στην πηγή τόσο λεκτικά όσο και με σύνδεσμο στην παρούσα ανάρτηση. Μπορείτε να πουλήσετε το καλαθάκι που πλέξατε με αυτό το πατρόν, εφόσον δεν γίνεται μαζική αναπαραγωγή. Δεν μπορείτε να πουλήσετε αυτό το πατρόν.

Σας ευχαριστώ που σέβεστε τη δουλειά μου 🙂

1 Comment

  1. Είναι τέλεια ιδέα και φαίνονται τόσο μα τόσο όμορφα! Ανυπομονώ να μου πεις πως σου φάνηκε το bullet journal όμως <3

Comments are closed.