DIY, κατασκευές

οργάνωση με άδεια κουτιά από δημητριακά

Οργάνωση με άδεια κουτιά από δημητριακά

Τι σχέση μπορούν να έχουν τα άδεια κουτιά από δημητριακά με την οργάνωση;

«Να οργανωθούμε» μας έβαλε σαν 8η αποστολή το ντουλαπάκι ή inmyc στον καλοκαιρινό μαραθώνιο δημιουργικότητας και ενώ ολοκληρώθηκε η αποστολή (και ο μαραθώνιος, κλαψ), η οργάνωση συνεχίζει να με απασχολεί. Έτσι κι αλλιώς ο Σεπτέμβριος πάντα με βρίσκει σε αναστάτωση (όπως και ο Ιανουάριος). Φταίει η επιστροφή από τις διακοπές, φταίει το σπίτι που αναστατώθηκε και αυτό από την επιστροφή μας, φταίει η διάθεση που ακόμη είναι χαλαρή, φταίει η άρνηση να μπεις στην κανονικότητα, φταίνε τα ρούχα που βρίσκονται πεταμένα από ‘δω και από εκεί και δυσκολεύονται να μπουν στη θέση τους (μαμάδες με νιώθετε, φαντάζομαι 😉 ); Όπως και να έχει, δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ σε αυτήν την εικόνα. Και αρχίζω να σκέφτομαι πώς μπορώ να συμμαζέψω όλη αυτή την κατάσταση! Και εμένα! Και τους υπόλοιπους σε αυτό το σπίτι! (Αν και φοβάμαι πως τελικά περισσότερο χρόνο στη σκέψη σπαταλώ 🙂 )

Και ενώ ρούχα, μικροπράγματα και βιβλία θα βρουν αργά ή γρήγορα τη θέση τους, με απασχολεί και η οργάνωση του χώρου μου – του δικού μου χώρου. Εδώ που κατασκευάζω, πλέκω, γράφω, σκέφτομαι. Πολλά αυτά με τα οποία θέλω να καταπιαστώ και φοβάμαι πως στο δρόμο κάπου θα χαθώ, αν δεν οργανωθώ. Οπότε είπα να ξεκινήσω να τα βάλω σε κάποια τάξη, από τα μολύβια και τους μαρκαδόρους μου μέχρι τα μαλλάκια μου…

Επηρεασμένη ακόμη από την 8η αποστολή του καλοκαιρινού μαραθωνίου δημιουργικότητας και έχοντας στο μυαλό μου τόσες ωραίες κατασκευές της παρέας που συμμετείχε σε αυτόν, σκέφτηκα να ξεκινήσω με κάτι απλό (μη με πιάσει πανικός από τώρα) και να φτιάξω κάτι για να συμμαζέψω γραφική ύλη, τετράδια, σημειώσεις και τα μαλλάκια μου.

Μαζεύω εδώ και καιρό διάφορες άδειες συσκευασίες μπας και μου έρθει καμιά ιδέα. Ξέρετε εσείς, ρολά από χαρτί υγείας & χαρτί κουζίνας, γυάλινα βαζάκια, κουτιά παπουτσιών, κουτιά από δημητριακά κ.α. Και επειδή η στοίβα με τα άδεια κουτιά από δημητριακά έφτασε σε επικίνδυνο ύψος, αποφάσισα να ασχοληθώ πρώτα με αυτά.

Τι μπορείς να φτιάξεις με άδεια κουτιά από δημητριακά;

Μετά από μια βόλτα στο pinterest και το ανάλογο brain storming: πάρα πολλά! Ομολογώ πως κάπου στο βάθος του μυαλού μου μου είχε κολλήσει και η  πολύ όμορφη κατασκευή της craftmaker για τον καλοκαιρινό μαραθώνιο δημιουργικότητας και κάπου προς τα εκεί με βρήκε και η «έμπνευση» – αν και με τόσες παραστάσεις δεν ξέρω αν μπορώ να μιλάω πια για έμπνευση.

Όπως και να έχει, θέλω να σας δείξω σήμερα πώς με ελάχιστα υλικά (& έξοδα) μπορούμε με αντικείμενα που προορίζονται για τα σκουπίδια να φτιάξουμε κάτι όμορφο & χρήσιμο:

Οργάνωση με άδεια κουτιά από δημητριακά

Τι θα χρειαστούμε:

– άδειο κουτί από δημητριακά

– στυλό ή μαρκαδοράκι

– χάρακα

– ψαλίδι ή κοπίδι (με προσοχή!)

– κόλλα

– χαρτί της αρεσκείας μας, πχ χαρτί περιτυλίγματος, ή παλιές καρτ ποστάλ, οδηγούς, γράμματα, εισιτήρια κλπ

Κατασκευή

1. Σημαδεύουμε και στις 2 πλαϊνές όψεις του κουτιού από τη μία μεριά το μέσο του μήκους του και από την άλλη μια μικρότερη διάσταση πχ 4 εκ λιγότερα. Προσέχουμε αυτά τα σημεία να είναι σε αντιστοιχία. Ενώνουμε τα σημεία γύρω γύρω από το κουτί. Κόβουμε προσεκτικά με κοπίδι, χαράζοντας πρώτα την επιφάνεια και έχοντας ως βοήθεια έναν χάρακα.

2. Τοποθετούμε τα κουτιά με όποιον τρόπο θέλουμε για να φτιάξουμε την κατασκευή μας.

3. Κολλάμε πρώτα το άνοιγμα του κουτιού (εκεί όπου ανοίγουμε το κουτί για να βγάλουμε τα δημητριακά).

Έπειτα κολλάμε τα 2 κουτιά καλά μεταξύ τους. Διακοσμούμε την επιφάνεια όπως θέλουμε. Μπορούμε πχ να

– κολλήσουμε χαρτί περιτυλίγματος ή διακοσμητικά χαρτιά,

– κάνουμε ένα κολάζ με όλες αυτές τις καρτ ποστάλ ή οδηγούς ή εισιτήρια που έχουμε μαζέψει τόσα χρόνια,

– την ζωγραφίσουμε ή να κάνουμε ντεκουπάζ.

Οργάνωση με άδεια κουτιά από δημητριακά

* Αν δε θέλουμε ασυμμετρίες, μπορούμε φυσικά να κόψουμε το κουτί και σε ευθεία:

** Tip: Αν θέλουμε τη κατασκευή μας για αποθήκευση χαρτιού Α4, καλό θα ήταν να μετρήσουμε πρώτα τη διάσταση του κουτιού.

***Εκτός από τετράδια & γραφική ύλη μπορούμε με το καινούργιο μας κουτί να οργανώσουμε γράμματα, λογαριασμούς, διαφημιστικά φυλλάδια κλπ. αλλά και τα καπάκια από τάπερ για να μην τα ψάχνουμε (μα πού να εξαφανίζονται συνέχεια;):

Πολύ το χάρηκα λοιπόν που έβαλα σε κάποια τάξη τα πράγματά μου και τώρα που πήρα φόρα, θα ετοιμάσω κι άλλα. Μου περισσεύουν βλέπετε αρκετά άδεια κουτιά από δημητριακά ακόμη 😉

Και εσείς, την επόμενη φορά που είναι να πετάξετε κάποιες άδειες συσκευασίες, ξανασκεφτείτε το…

Ψάχνετε για περισσότερη έμπνευση;

Δείτε τις καταπληκτικές κατασκευές για οργάνωση που έφτιαξαν για την 8η αποστολή του καλοκαιρινού μαραθωνίου δημιουργικότητας τα πολύ ταλαντούχα άτομα της εξαιρετικά δημιουργικής παρέας και… εμπνευστείτε & οργανωθείτε!

2 Comments

  1. Τέλεια εσύ εμπνεύστηκες από την δική μου ανάρτηση και εγώ τώρα από την δική σου. Μας βλέπω φέτος να έχουμε τα πιο οργανωμένα craft rooms – αν και το δικό μου νομίζω έχει τον ίδιο πρωτομάστορα με το γεφύρι της Άρτας! Τέλεια ανάρτηση ευχαριστώ!!!!!

    • iwanna says

      Λες; [Αν και αυτό με τον ίδιο πρωτομάστορα δυσκολεύομαι να το πιστέψω.] Ευχαριστώ και εγώ, η δουλειά σου είναι εξαιρετική!

Comments are closed.