κατασκευή πειρατικών καπέλων

(προαιρετικό)

Αν αποφασίσετε να συμπεριλάβετε στο πάρτι την κατασκευή των καπέλων μπορείτε να το κάνετε με 2 τρόπους: είτε να τα έχετε ετοιμάσει εσείς από πριν είτε να αφήσετε να τα ετοιμάσουν τα παιδιά. Καλό θα ήταν πάντως να τα έχετε ήδη κομμένα για να κερδίσετε χρόνο. Όπως και να έχει, αυτό θα πρέπει να γίνει πριν από το παιχνίδι και μετά την ανάγνωση του γράμματος.

Αφού διαβάσαμε το γράμμα λέμε ενθαρρυντικά στα παιδιά πως αφού ψάχνουμε για πειρατικό θησαυρό, καλό θα ήταν να μοιάζουμε και με πειρατές. Φαντάζομαι πως τα παιδιά θα συμφωνήσουν με αυτό.

Τους οδηγούμε σε τραπέζι, όπου έχουμε έτοιμα κομμένα τα καπέλα (σε μαύρα χαρτόνια Α3 με τη βοήθεια του πατρόν που θα βρείτε παρακάτω). Τα παιδιά θα κολλήσουν τα χαρτόνια μεταξύ τους με κόλλα ή, αν θέλουμε να συντομεύσουμε τη διαδικασία, με συρραπτικό.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να έχουμε έτοιμες κομμένες νεκροκεφαλές τις οποίες μπορούν με μαρκαδόρους να ζωγραφίσουν και να τις κολλήσουν στο μπροστινό μέρος του καπέλου.

Τα φοράνε και είναι έτοιμοι για το παιχνίδι. Αν ωστόσο κάποιο παιδί δε θέλει, εντάξει, δε χάλασε και ο κόσμος.

Πώς γίνεται η κατασκευή:

Εκτυπώνουμε το πατρόν και το περνάμε πάνω σε μαύρα χαρτόνια. Το πατρόν είναι σε διάσταση Α3, οπότε αν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζει αυτό το μέγεθος θα πρέπει να το κατεβάσετε, να το αποθηκεύσετε σε φλασάκι και να το εκτυπώσετε σε κάποιο φωτοτυπείο ή βιβλιοπωλείο. Κόβουμε τα χαρτόνια, θα χρειαστούν 2 χαρτόνια / καπέλο. Δοκιμάζουμε το καπέλο στο κεφάλι του παιδιού, σημειώνουμε και συρράπτουμε ή κολλάμε τα 2 χαρτόνια μεταξύ τους. Για να είστε σίγουροι για τον τρόπο, μπορείτε πρώτα να κάνετε μια πρόβα.

Το πατρόν για το καπέλο μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδώ. (διάσταση Α3)

Τις νεκροκεφαλές μπορείτε να τις εκτυπώσετε από εδώ. (διάσταση Α4)

Μια άλλη λύση είναι να φτιάξουμε καπέλα από εφημερίδες. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αντίστοιχα βιντεάκια που θα σας δείξουν τον τρόπο.